Over het werk
Het hoofdthema van mijn werk is het landschap. De werken tonen de plekken in het landschap waar ik als schilder verliefd op ben geworden. Het licht, de atmosfeer en de rijkdom aan kleuren en vormen die ik tref op locatie geven mij de noodzaak om de vluchtigheid van het moment vast te leggen. Het gemaakte werk wordt altijd ter plekke, nat-in-nat, in olieverf op het doek geschilderd. De benadering van het onderwerp is vrij getrouw, maar zonder de details te definiëren.

Ik word geïnspireerd door mijn directe omgeving: het oude natuur -en cultuurlandschap in Drenthe en Overijssel. Oude landwegen met boerderijen, kleurrijke velden langs de bosrand, een slingerende beek. Met deze thematiek kan ik mijn leven lang uit de voeten. Het gevoel van tijdloosheid is wat mij enorm inspireert; daar zit voor mij de vreugde van het leven in verscholen. In essentie gaat mijn werk ook over tijd, het deel van de dag en de seizoenen. Een moment van zijn in het landschap.