Over het werk
Het hoofdthema van mijn werk is het landschap. De werken tonen de plekken in het landschap waar ik als maker verliefd op ben geworden. Het licht, de sfeer, de rijke kleuren en vormen die ik tref op locatie, geven mij de noodzaak om het moment vast te leggen. Het gemaakte werk wordt altijd ter plekke, nat-in-nat op het doek geschilderd. Ik werk het hele jaar door in de openlucht, ongeacht de weersomstandigheden. Mijn benadering van het onderwerp is vrij getrouw maar vluchtig, waardoor de vertaling onbevangen wordt.

Mijn inspiratie vind ik in het oude natuur -en cultuurlandschap in Drenthe en Overijssel. Hier kan ik uren ronddwalen. De mens komt zelden voor in het werk. Wel schilder ik subtiele verwijzingen van de menselijke aanwezigheid, zoals een boerderij of een schuur. Het werken in de vrije natuur geeft mij rust en voldoening. De tijd lijkt er langzamer te gaan. De tijd lijkt wel stil te staan…